Sint Matthias Harmonie Toneel

Laatste nieuws op

St.Matthias Facebook site


      

 
Nieuws

Laatste nieuws op:


- mei 2019 -

Schrijf je kind voor 21 mei in voor de Kinder Workshop reeks

Van 21 mei t/m 8 juli organiseert Muziekvereniging St. Matthias een reeks van 8 workshops voor kinderen.

Tijdens deze workshop leren de kinderen op een speelse manier muziek te maken en hebben ze vooral ook veel plezier. De reeks wordt afgesloten met een echt concert samen het jeugdconcert in theater het Trefpunt op 8 juli.

Lees meer over deze reeks in onderstaande flyer en schrijf je zo snel mogelijk in door een e-mail te sturen naar info@sintmatthias.nl


      

- april 2019 -

Koninklijk concert 30 maart groot succes

Het Trefpunt was tot de laatste stoel bezet zaterdagavond 30 maart. Harmonie St. Matthias sloot met een Koninklijk concert haar jubileumjaar af.

De muzikale avond werd geopend met The Royal fireworks van Händel. Mede dankzij de percussie-sectie die vorig jaar is uitgebreid, konden ook de pauken weer eens gebruikt worden; een fraaie aanvulling!

Tenor-saxofonist Armando van Arend werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 25 jarig jubileum bij St. Matthias: een bijzonder sympathieke muzikant, die we hopelijk nóg 25 jaar in onze gelederen houden: van harte gefeliciteerd nogmaals!


Na 2 werken eveneens van Händel volgde het reuze moeilijke El Camino Real van Alfred Reed (de koninklijke weg). Qua titel heel toepasselijk voor deze avond; de orkestleden hebben hard moeten studeren, maar het resultaat mocht er zijn. De toeschouwers genoten van de uitvoering.

Daarna was het de beurt aan het jeugdorkest; inmiddels bestaat dit orkest uit 9 jonge muzikanten en ook onder leiding van Patricia Kerkdijk. Zij speelden "from scratch". Dat betekent letterlijk "vanaf het begin", omdat sommige leden nog maar een half jaar meespelen in het jeugdorkest. Heel knap gedaan, we zijn hartstikke trots op jullie!

Fred van der Salm praatte de avond aan elkaar en vroeg in de pauze aandacht voor een collecte, waarvoor de jeugd zich ging inzetten; Stichting "de Vrolijkheid" zorgt dat kinderen in asielzoekerscentra na schooltijd kunnen deelnemen aan muziek, dans of toneellessen. In het kader van de afsluiting van ons 100ste jubileumjaar willen wij "trakteren" voor dit goede doel.

De leden van de harmonie hadden naast het instuderen van alle muziek ook nog taart gebakken, die in de pauze genuttigd kon worden.

Voor het goede doel werd gul gegeven: € 344,27 is er opgehaald en ook inmiddels overhandigd bij het COA in Katwijk op woensdag 3 april.


Ivan Tirion is namens het jeugdorkest samen met Meriam Beljon van het harmoniebestuur de cheque gaan overhandigen. Na de pauze was het repertoire geswitcht van klassiek naar muziek in een modern jasje van allerlei "koningen en koninginnen". Zo kwamen de Queen van de jazz, Aretha Franklin, en de Queen of pop Madonna voorbij met resp. You made me feel en American Pie.

Bohemian Rhapsody van Queen was lastig omdat dit zo'n bekend nummer is, maar het werd fraai en goed op tempo vertolkt.

Geen reputatie om momenteel trots op te zijn is die van Michael Jackson. Echter... is hij wel dé King of Pop van deze tijd; daarom is besloten om tóch de medley van Michael Jackson te spelen als afsluiter.

Een mooie avond vol prachtige muziek, leuk om te spelen als muzikant en zeer de moeite waard voor het publiek, dat genoten heeft van deze avond. Fijn dat er zoveel donateurs en bezoekers het Trefpunt wisten te vinden!

            -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

- januari 2019 -

Sjaak Stijnman "Vrijwilliger 2018" bij St. Matthias

Harmonie St. Matthias zet jaarlijk één van haar vrijwilligers in het zonnetje. Om zo hun waardering te laten blijken voor al die uren die leden in hun vereniging steken.

Tijdens de Nieuwjaarsborrel werd Sjaak Stijnman overrompeld toen bleek dat die eretitel hem te beurt viel. Sjaak speelt al ruim 30 jaar bariton in de harmonie en er kan al vele jaren een beroep op hem gedaan worden voor de meest uiteenlopende zaken als reparaties, foto's maken, oliebollen bakken, vervoer naar optredens, flyeren etc. Zelfs een gebroken bekken weerhield Sjaak er niet van om in zijn rolstoel mee te helpen met de voorbereidingen voor het 100-jarig jubileumfeest. Inmiddels is Sjaak hersteld en blaast weer volop mee..Bestuurslid Meriam Beljon overhandigt Sjaak Stijnman de Vrijwilligersbeker.
(foto uit eigen archief St. Matthias en vrij van rechten)

            -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

- november 2018 -

Zuid-Amerikaanse sfeer bij St. Matthias

Zondag 11 november was het gezellig druk in het Trefpunt: ruim honderd toehoorders kwamen luisteren naar het duoconcert van Harmonie Kunst naar Kracht uit Den Haag en St. Matthias uit Warmond. Patricia Kerkdijk is dirigent bij beide orkesten en dat was de aanleiding voor deze samenwerking.

Voor de pauze speelde eerst St. Matthias een aantal fraaie werken met o.a. het bombastische "Caesar en Cleopatra" en werd er strijd geleverd in "the Battle of Varlar". Harmonie Kunst naar Kracht speelde daarna "Cuatro bosquejos Espanoles" en de Rhapsodie Francaise, beide werken werden prachtig intiem gespeeld.

Tijdens de pauze werd het podium omgebouwd om de ruim 50 muzikanten samen te smelten tot 1 groot orkest. Een samenstelling waar menig dirigent jaloers op zou zijn: 2 hoorns, 2 fagotten, 3 euphoniums, 6 saxofoons, 5 trompetten en een besbas. Geweldig! Het publiek genoot van de Zuid-Amerikaanse klanken met Pasedena, Rio de Janeiro, de prachtige saxofoonsolo in Adios Nonino, het swingende Latin ABC en de toegift Copacabana liet de zaal swingen.

Heeft u dit concert gemist? Noteer dan alvast ons volgende optreden: zaterdag 30 maart 2019 om 20.00 uur in het Trefpunt. Dit wordt een "Koninklijk" concert om ons 100 jarig jubileumjaar af te sluiten. Graag tot ziens!


Gezamenlijk optreden St. Matthias uit Warmond en KNK uit Den Haag

            -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

- september 2018 -

SEIZOEN 2018-2019

Het nieuwe seizoen start gelijk met een optreden tijdens de Schippertjesdagen:

Zaterdagavond 8 september is St. Matthias om 19.30 uur present in Park Leerust en kunt u genieten van een Vaar-ieté. Het publiek vaart in een boot langs om te luisteren. Er zijn een aantal lokaties, voor meer informatie zie programmaboekje VWF. Duimt u voor droog weer, dan zorgen wij voor een gezellig optreden!

Het eerstvolgende concert in het Trefpunt is op zondagmiddag 11 november; een duo-concert met harmonie KNK uit Den Haag. Meer informatie volgt.

AFSLUITING SEIZOEN 2017-2018

Het seizoen 2017-2018 is afgesloten met 2 prima optredens;
- zondag 24 juni tijdens het ontbijt bij de droge Kaagweek
- zaterdag 7 juli zomerconcert bij 't Paviljoen samen met het 2e orkest van Crescendo uit Sassenheim.
Beide buiten-optredens waren goed bezocht en met zo'n zomerzonnetje was het prima spelen. Wat een prachtig dorp is Warmond toch, met zulke fantastische plekken in Park Leerust en op eiland Koudenhoorn om op te mogen treden!

            -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

- 26 mei 2018 -

Fantastische viering 100 jaar St Matthias!

Wat hebben we met alle leden van onze harmonie én toneelvereniging lang uitgekeken naar 26 mei 2018; de grote feestdag ter viering van ons 100-jarig bestaan. De opdracht voor de jubileumcommissie was: maak er één groot feest van, niet alleen voor onze eigen vereniging maar ook voor Warmond! Vele donateurs en inwoners dragen ons al zoveel jaar een warm hart toe, die delen ook in de feestvreugde.

Kort daarna ontstond het plan om met de harmonie een rondgang door het dorp te maken, net als vroeger en met alle marsen van weleer: Over and out, Drumbo en Canadair. Oud-leden werden letterlijk opgetrommeld om samen een tambours-groep te vormen, die voor de harmonie uit kon lopen. Het enthousiasme spatte er vanaf en speciale exercitie-avonden waren nodig om ieder in het gelid te laten lopen, maar het werkte en we werden steeds fanatieker!

26 mei werd een zonovergoten dag en de rondgang was een feestje! Veel publiek bij de start aan de Gemeentehaven en ook in de Dorpsstraat was het gezellig druk. We droegen polo's met ons nieuwe logo en dat zag er strak uit. Iedereen zette zijn beste beentje voor en we hebben er van genoten...

Als 2e onderdeel gaven we tijdens de receptie 's middags een concert waarin de muziekstijlen uit diverse decennia te horen waren. Zo werd The Peter Gunn Theme uit de jaren zestig gespeeld, Grease uit de jaren 70 en zo verder met Mambo nr 5, Gloria Estafette, Queen en ABBA/

Zowel bij de rondgang als bij het receptieconcert lieten onze jeugdleden horen dat ze al goed kunnen samenspelen. Fijn dat er weer animo is voor een jeugdorkest.

Na optredens van diverse Warmondse koren en bandjes was het om 19 uur tijd voor een optreden van Toneel en Harmonie samen; het stuk "haring en haarlak" leende zich uitstekend voor muzikale begeleiding. Het verhaal speelde zich af in een kapsalon in Amsterdam waar een Italiaanse figaro werkte. De openingsmuziek was heel toepasselijk de "Piccola Suite Italiana", tijdens een modeshow klonken bekende ABBA-nummers en als afsluiting "We are the champions" van Queen. Zo voelde iedereen zich ook. Wat bijzonder om samen op te treden.

Toen was het tijd voor "ons eigen" feestje; de Deik en DJ Rowan kregen al gauw de voetjes van de vloer. Het bleef nog lang gezellig op de terrasjes buiten en in de feestzaal.

Dikke pluim organisatie: voor een onvergetelijke Jubileumdag!

            -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

- april 2018 -

Dinsdagavond 17 april is Sylvia in het zonnetje gezet. Op voorspraak van het bestuur van St. Matthias ontving zij een speciale onderscheiding: "Lid van Verdienste".

Sylvia is al ruim 40 jaar lid en altijd actief voor de vereniging: in haar huidige functie als penningmeester is ze weer voor 4 jaar herbenoemd en dit jaar ook in de jubileumcommissie. Van harte gefeliciteerd Sylvia, je hebt het dik verdiend!