Sint Matthias Harmonie Toneel

Jubileumloterij

Ontdek de winnende loten onder
[Sint Matthias]
[Nieuws]


Laatste nieuws op

St.Matthias Facebook site


Nieuws

Laatste nieuws op:

- juli 2018 -

Tijdens de laatste repetitieweken voor het meer dan geslaagde jubileumfeest, verslond de leescommissie boek na boek in de zoektocht naar een leuk najaarsstuk. Dat was nodig ook, want we spelen het najaarsstuk dit jaar al begin oktober, een maand eerder dan normaal. Het was dus zaak om zo snel mogelijk te beginnen met de repetities

En we zijn er uit! Het najaarsstuk heet Een lijk in de kast. Een klucht van Anne Terwisscha waarin een inkijkje gegeven wordt in de strijd naar de macht tijdens een lokale verkiezingscampagne.

De rollen zijn verdeeld en we zijn al druk aan het repeteren. Iedereen is enthousiast en we hebben er het volste vertrouwen in dat we u weer een leuk stuk gaan voorschotelen.

Noteer de uitvoeringsdata daarom al vast in uw agenda: zaterdag 6, vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober, om 20.15u in Het Trefpunt.

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- mei 2018 -

KOMT DAT ZIEN !     KOMT DAT ZIEN !

HARING EN HAARLAK
   
Op 26 mei 2018, vanaf 19.00u, bundelen de takken van St. Matthias eenmalig hun krachten in het jubileumstuk Haring en Haarlak van Francisca Hoek.

Het beloofd een onvergetelijke voorstelling te worden waarbij u niet alleen zult bulderen van de lach, maar ook kunt genieten van de prachtigste klanken die het stuk omlijsten en het acteerwerk verrijken.

Haring en Haarlak speelt zich af aan het eind van de jaren 60 in Amsterdam. U maakt kennis met de pittige Amsterdamse Annie die de kapsalon van haar vader heeft overgenomen. Zij wordt hiermee geholpen door "Dirk" die in de herenafdeling werkzaam is. "Dirk" heet eigenlijk Francesco en is een Italiaanse immigrant. Aangezien buitenlanders niet altijd geaccepteerd worden, is Francesco's ware identiteit alleen bij goede vrienden bekend.

Het is lastig om financieel rond te komen en de gevoelens die Fransesco voor Annie heeft, maken het er niet gemakkelijker op. Zeker niet als er ook nog wat landgenoten over de vloer komen.

We spelen deze jubileumvoorstelling niet in ons vertrouwde Trefpunt maar bij Dekker Sport en Party, Veerpolder 14 te Warmond. De entree voor het jubileumsfeest en dus ook voor deze speciale voorstelling, is gratis. De zaal is open vanaf 15.30u en de voorstelling begint direct na het welkomswoord door de Burgemeester om 19.00u. Bekijk het volledige programma in de Agenda en het laatste nieuws op onze Facebook site

KAARTEN RESERVEREN

Als u graag verzekerd bent van een zitplaats kunt u per mail kaarten reserveren.

Stuurt u om te reserveren een mail met uw naam en het aantal plaatsen naar 
toneelstmatthias@hotmail.nl. U ontvangt een bevestiging zodra de reservering verwerkt is. De kaartjes zullen bij de entree van de zaal voor u klaar liggen.

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- maart 2018 -

Na de succesvolle uitvoeringen van Echtgenoot te huur, hebben we kennis gemaak met onze nieuwe regisseur: Sjaak van Schie. Sjaak heeft veel ervaring als speler en regisseur in Noordwijk en we zijn blij dat hij ons nu gaat helpen om mooie producties op de planken te zetten.

Als vuurdoop mag hij de regie voeren van ons jubileumstuk "Haring en Haarlak". Dit is een komisch stuk met meer dan 25 karakters! Het leent zich hierdoor uitstekend om naast de huidige leden, ook veel oud-spelers ten tonele te laten komen. Het zal dan ook een feest van herkenning zijn voor ons trouwe publiek.

Wat deze productie nog extra bijzonder maakt is de samenwerking met de Harmonie die het stuk muzikaal gaat omlijsten.

Momenteel zijn we hard bezig met de repetities. We genieten van het spelen en van de verhalen uit de oude doos. Binnenkort zal er meer informatie over het stuk op de site komen, maar zet 26 mei vast in uw agenda, want we spelen dit unieke stuk slechts één keer, tijdens het jubileumsfeest op 26 mei bij Dekker.

 
 
                             
_  _  _  _  _  _  _  _  _  _