Sint Matthias Harmonie Toneel

Met dank aan


voor onze nieuwe camera


Laatste nieuws op


St.Matthias Facebook site


Nieuws

Laatste nieuws op:

- augustus 2018 -

Een nieuwe camera!Met dank aan het Jacoba van Beierenfonds Teylingen

De regisseur zegt het zo vaak, "praat eens wat harder" of "draai altijd via het publiek, ook al is dat niet de kortste weg". En hij zegt wel dat het vanuit het publiek niet interessant is als je je gesprekspartner de hele tijd aankijkt. Maar toch, het komt eigenlijk pas echt goed over als je jezelf terugziet op de film. Dan zie je pas echt hoe het publiek je ziet en (niet) hoort. Dan merk je pas echt dat je inderdaad moeilijk te verstaan bent. Dan zie je pas dat je haar de hele tijd voor je gezicht hangt en daardoor je gezichtsuitdrukking verbergt. Dan zie je pas dat je echt veel te lang met je rug naar het publiek staat.

Kortom dan begrijp je pas echt wat de regisseur steeds bedoeld én misschien nog wel belangrijker, je kunt ook beter inschatten hoe het anders, beter kan.

Daarom hebben we een aanvraag bij het Jacoba van Beieren Fonds Teylingen gedaan met het verzoek om een bijdrage te leveren voor de aanschaf van een goede camera. Een camera die we zowel tijdens de repetities als bij onze uitvoeringen kunnen gebruiken om onze prestaties vast te leggen. En wat een geluk, ze hebben gehoor gegeven aan ons verzoek!

Sinds kort hebben we daarom een prachtige camera waarmee we onze prestaties kunnen verbeteren. En hij komt dit stuk dubbel goed van pas. Ook op het podium hebben we nu namelijk een camera nodig omdat onze Marcel de cameraman van de locale TV speelt. Met onze mooie nieuwe camera is hij niet van een echte cameraman te onderscheiden.

Dank je wel Jacoba van Beierenfonds Teylingen!

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- juli 2018 -

Tijdens de laatste repetitieweken voor het meer dan geslaagde jubileumfeest, verslond de leescommissie boek na boek in de zoektocht naar een leuk najaarsstuk. Dat was nodig ook, want we spelen het najaarsstuk dit jaar al begin oktober, een maand eerder dan normaal. Het was dus zaak om zo snel mogelijk te beginnen met de repetities

En we zijn er uit! Het najaarsstuk heet Een lijk in de kast. Een klucht van Anne Terwisscha waarin een inkijkje gegeven wordt in de strijd naar de macht tijdens een lokale verkiezingscampagne.

De rollen zijn verdeeld en we zijn al druk aan het repeteren. Iedereen is enthousiast en we hebben er het volste vertrouwen in dat we u weer een leuk stuk gaan voorschotelen.

Noteer de uitvoeringsdata daarom al vast in uw agenda: zaterdag 6, vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober, om 20.15u in Het Trefpunt.

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- mei 2018 -

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- maart 2018 -

Na de succesvolle uitvoeringen van Echtgenoot te huur, hebben we kennis gemaak met onze nieuwe regisseur: Sjaak van Schie. Sjaak heeft veel ervaring als speler en regisseur in Noordwijk en we zijn blij dat hij ons nu gaat helpen om mooie producties op de planken te zetten.

Als vuurdoop mag hij de regie voeren van ons jubileumstuk "Haring en Haarlak". Dit is een komisch stuk met meer dan 25 karakters! Het leent zich hierdoor uitstekend om naast de huidige leden, ook veel oud-spelers ten tonele te laten komen. Het zal dan ook een feest van herkenning zijn voor ons trouwe publiek.

Wat deze productie nog extra bijzonder maakt is de samenwerking met de Harmonie die het stuk muzikaal gaat omlijsten.

Momenteel zijn we hard bezig met de repetities. We genieten van het spelen en van de verhalen uit de oude doos. Binnenkort zal er meer informatie over het stuk op de site komen, maar zet 26 mei vast in uw agenda, want we spelen dit unieke stuk slechts één keer, tijdens het jubileumsfeest op 26 mei bij Dekker.

 
 
                             
_  _  _  _  _  _  _  _  _  _