Dirigent

Sinds april 2022 wordt de Harmonie gedirigeerd door Alex Thyssen.

Op 7-jarige leeftijd begon Alex Thyssen als trompettist bij de plaatselijke fanfare in het dorp waar hij opgroeide. Vanaf zijn negende jaar stapte hij over op hoorn, wat een schot in de roos bleek te zijn.

Na zijn met succes afgeronde studie DM/UM hoorn aan het toenmalige Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacob Slagter heeft Alex Thyssen zich als veelzijdig hoornist verder ontwikkeld en zich verbonden aan vele projecten en orkesten.. Momenteel is hij als freelance hoornist werkzaam en remplaceert bij diverse orkesten als hoornist. Bovendien heeft Alex een passie voor kamermuziek, dit heeft er voor gezorgd dat hij aan diverse cross-over projecten heeft meegewerkt en ook zelf heeft georganiseerd. Ook gaf hij acte de présence op divers (inter)nationale festivals en concertpodia zoals de Uitmarkt en het Grachtenfestival in Amsterdam.
Naast dat Alex werkzaam is als hoornist geeft hij sinds 1991 ook koperlessen. Dit jaar is Alex exact 16 jaar geleden benaderd door Stichting Regionaal Muziek Onderwijs om de koperlessen voor divers aantal muziekverenigingen te gaan verzorgen. Zijn lespraktijk is uitgegroeid tot ca 50 leerlingen.

Dirigent en hoornist Alex Thyssen

Alex aan het woord:

Ten aanzien van muziek in het algemeen en hoornlessen/koper in het bijzonder probeer ik al jaren een verbindende factor te zijn in de breedste zin van het woord, te motiveren en mijn leerlingen muziek zodanig te laten beleven dat ze zich soms verbazen over hoe leuk muziek maken eigenlijk is. Graag wil ik mijn leerlingen iets meegeven. Liefde voor de muziek en het bijzondere aan het beleven hiervan! Met soms serieuze gekkigheid of wellicht gekke serieusheid probeer ik ze altijd te motiveren, te inspireren. Als dit kan in een omgeving waarbij hiervoor plaats is en er mensen zijn die dit delen en hieraan willen bijdragen, dan wil ik hier heel graag deel van uitmaken.

Zijn interesse en drive om kinderen en volwassenen in aanraking te laten komen met muziek, het maken hiervan, het bedenken en het omarmen van muziek in al haar facetten, heeft er toe geleid dat Alex inmiddels dirigent is van diverse orkesten: het jeugd en groot orkest van Koninklijke Fanfare Apollo uit Goedereede, het Startersorkest van St. Gregorius uit Kwintsheul en het leerlingenorkest van de Westlandse Harmonie.