Regisseur

Sinds de zomer van 2021 is de regie van St. Matthias, na een pauze van 4 jaar, weer in handen van Stan Lambregts.

Stan volgde zijn opleiding aan de Operaklas van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In 1994 maakte hij zijn musicaldebuut als Monsieur André in de Nederlandse productie van The Phantom of the Opera. Daarna vertolkte hij rollen in diverse musicals waaronder Anatevka (Joop v.d. Ende Theaterproducties), Een Midsomernachtsdroom (Opus One) en A Little Nicht Music (Koninklijk Ballet van Vlaanderen).

Na jaren op het podium maakte Stan in 2002 zijn succesvolle regiedebuut met de zelfgeschreven en geproduceerde musical De Muur op het festival De nacht van het Theater.

Behalve bij Sint Matthias, is Stan ook werkzaam als coach en regisseur bij o.a. Musicalplan Zuid, musicals in Delft, het Dario Fo College en Theatergroep Horizon en is hij één van de vaste krachten van het komisch klassieke zangduo Hu’hum. Vanaf 2007 maakt Stan ook zijn opwachting als ceremoniemeester en presentator bij vele evenementen van de Arjan van Dijkgroep en bij concerten van Internationale Operaproducties zijn opwachting.

Daarnaast is hij ook nog steeds als speler en artistiek vormgever verbonden aan verschillende impresariaten, onder andere als de zingende ijscoman Luciano Gelati.