Geschiedenis

Op 4 maart 1918 is de muziek & toneelvereniging St. Matthias opgericht en vanaf de begindagen vervult St. Matthias een belangrijke rol in het sociale en culturele leven van Warmond en omgeving. In al die jaren zijn er heel wat foto’s gemaakt. De foto’s van de recentere uitvoeringen vindt u onder Foto’s in het de navigatiebalk, Hieronder ziet u nog een paar kiekjes uit een verder verleden.

Harmonie
Toneel
Jubilea

Meer foto’s en verhalen over de geschiedenis van onze vereniging zijn te vinden in de in de 2 jubileumboeken. Het lot viel op Matthias werd geschreven door Riet van Dorpen ter ere van ons 75 jarig bestaan in 1994. Ter ere van het 100 jarig jubileum in 2019 werd 100 jaar spelenderwijs geschreven door André van Noort.

Beide boeken zijn te leen bij de bibliotheek van de bollenstreek. complete geschiedenis van onze vereniging is beschreven in de 2 jubileumboeken die in 1993 en 2018 ter ere van ons 75 en 100 jarig bestaan zijn verschenen. Beide boeken zijn te leen bij de bibliotheek van de bollenstreek.

Posters Toneel

Voor een geslaagde uitvoering kunnen we niet zonder publiek. Al sinds de begindagen wordt het Warmondse publiek daarom met flyers en posters op de hoogte gebracht van de uitvoeringen. Dit leidt meestal tot goed gevulde zalen!

Blader door de posters hieronder heen om te zien welke stukken we sinds 2011 (en in 1931, 1933 en 1962) ten tonele hebben gebracht.

Een Bedevaart naar Bonaire - november 2019 - regie Sjaak van Schie

Afbeelding 1 van 22