Harmonie

Welkom op de site van de harmonie van St. Matthias.

Onze harmonie is de muzikale afdeling van St. Matthias en samen vormen we al ruim 100 jaar één van de kernwaarden van het dorp Warmond. De leden van ons orkest komen niet alleen uit Warmond, maar ook uit Oegstgeest, Leiderdorp en Sassenheim. De meesten al jong begonnen hebben veel ervaring, sommige leden zijn pas later een instrument gaan bespelen. Voor iedereen is er een plek in onze harmonie.

Onder leiding van Alex Thyssen geven wij regelmatig concerten in het Trefpunt en ondersteunen wij diverse plaatselijke evenementen zoals de Kaagweek, Kerst en de Dodenherdenking. Het repertoire gaat van mars tot musical en van licht klassiek tot filmmuziek, waarmee we een breed publiek proberen te bereiken. Door de bezetting van diverse koper- en houtinstrumenten heeft de harmonie een geheel eigen klank.

Onze concerten in het voor en najaar hebben vaak een thema. De muziek is daarop toegespitst en tijdens de pauze of na afloop wordt dit doorgetrokken; een High Tea met allerlei zoete versnaperingen en een Snertconcert met erwtensoep zijn hier enkele voorbeelden van. Zo wordt een concert echt een middag of avondje uit!

Op de bok staat sinds april 2022 Alex Thyssen: heeft interesse en de drive om kinderen en volwassenen in aanraking te laten komen met muziek, het maken hiervan, het bedenken en het omarmen van muziek in al haar facetten. Alex is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Een vereniging is altijd in beweging, er komen leden bij en er gaan ook weer leden weg………Daarom zijn nieuwe leden altijd van harte welkom!

Wilt u ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken of wilt u een oude hobby weer oppakken? Kom geheel vrijblijvend langs op onze repetitie-avond: maandagavond tussen 19.45 en 21.45 uur in het Trefpunt, Herenweg 80 in Warmond. Orkestervaring is niet noodzakelijk. U kunt ook eerst informatie inwinnen via ons contactformulier

Graag tot ziens bij één van onze concerten of als toekomstig orkestlid!

Muzikale groet,

Meriam Beljon en Lia Koeman

Bestuursleden St. Matthias