St. Matthias

Wij heten u van harte welkom bij Muziek- en Toneelvereniging St. Matthias. Al honderd jaar speelt St. Matthias een belangrijke rol in het culturele leven van Warmond. En dat hebben we gevierd tijdens een spetterend feest op 26 mei 2018.

St. Matthias is een vereniging met een open karakter. Door de goede sfeer en toegankelijke opstelling, voelen zich niet alleen Warmonders thuis bij de vereniging. Wij hebben leden uit zowel Warmond als uit de buurgemeenten Sassenheim, Voorhout, Oegstgeest, Leiden, Voorburg en Noordwijk.

De vereniging kent twee afdelingen: de afdeling harmonie en de afdeling toneel.

De afdelingen zijn elk afzonderlijk verantwoordelijk voor hun eigen artistiek beleid. Het bestuur, gevormd uit leden van de afdelingen, ziet toe op de goede samenwerking van de afdelingen. Het vertegenwoordigt de verenging naar de gemeenschap en heeft in belangrijke mate de zorg voor het financiële reilen en zeilen van de vereniging.

De afdeling harmonie richt zich zowel op volwassenen als op de jeugd. De volwassen groep repeteert wekelijks. Voor de jeugd worden er lessen muzikale vorming gegeven aan leerlingen in de basisschoolleeftijd. Sinds kort is er ook een jeugdorkest.
De afdeling toneel richt zich alleen op volwassenen. De leeftijd van de toneelleden varieert tussen de 18 en de 90 jaar.

Beide afdelingen verzorgen jaarlijks meerdere publieksvoorstellingen in het Trefpunt en in de Warmondse wijken. Deze zijn vrij toegankelijk voor de donateurs. Van andere geïnteresseerden wordt een kleine toegangsbijdrage gevraagd.

Bent u geïnteresseerd in onze vereniging? Dan kunt u elders op deze site meer te weten komen over de reguliere activiteiten en de uitvoeringen van beide afdelingen.

Wij heten wij u graag van harte welkom als lid of donateur van de vereniging of als publiek en bij een voorstelling.