Duoconcert van 26 maart ’23 een groot succes

Het duoconcert op 26 maart 2023 met Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout en St. Matthias Warmond was een groot succes. Meer dan 200 jaar ervaring onder leiding van Peter Habraken en Alex Thyssen.

Twee dirigenten, Peter Habraken en Alex Thyssen, ontmoetten elkaar en besloten de talenten uit hun orkesten samen op één podium ten gehore te brengen dit voorjaar. En hoe. Luister hier naar een fragment en bekijk de foto’s om een indruk te krijgen van een goed bezocht en geslaagd concert.

Foto’s en film: Henk Keijzer


Wist u dat Jeanne d’Arc sinds haar oprichting de muziek verzorgt van bijzondere evenementen en huldigingen zoals het Bloemencorso, de Koningsdagaubade, Dodenherdenking en de intocht van Sinterklaas? Daarnaast luisteren zij diverse sociaal maatschappelijke aangelegenheden op zoals concerten, Top2000 café, De Vrienden van de Sjaan Live en Festval1. Sjaan is diep verankerd in o.a. de
Noordwijkerhoutse samenleving. De vereniging kenmerkt zich door zelfwerkzaamheid, inzet van vrijwilligers, sociale verbondenheid, gezelligheid en vele niet-muzikale activiteiten.

Ook St. Matthias speelt al ruim 100 jaar een belangrijke rol in het sociale en culturele leven van Warmond en omgeving. De leden van ons orkest komen niet alleen uit Warmond, maar ook uit Oegstgeest, Leiderdorp en Sassenheim. De meesten al jong begonnen hebben veel ervaring, sommige leden zijn pas later een instrument gaan bespelen. Voor iedereen is er een plek in onze harmonie. St. Matthias geeft regelmatig concerten in het Trefpunt en ondersteunt diverse plaatselijke evenementen zoals de Kaagweek, Kerst en de Dodenherdenking. Het repertoire gaat van mars tot musical en van licht klassiek tot filmmuziek, waarmee we een breed publiek proberen te bereiken. Door de bezetting van diverse koper- en houtinstrumenten heeft de harmonie een geheel eigen klank.