Zuid-Amerikaanse sferen

Zondag 11 november was het gezellig druk in het Trefpunt: ruim honderd toehoorders kwamen luisteren naar het duoconcert van Harmonie Kunst naar Kracht uit Den Haag en St. Matthias uit Warmond. Patricia Kerkdijk is dirigent bij beide orkesten en dat was de aanleiding voor deze samenwerking.

Voor de pauze speelde eerst St. Matthias een aantal fraaie werken met o.a. het bombastische “Caesar en Cleopatra” en werd er strijd geleverd in “the Battle of Varlar”. Harmonie Kunst naar Kracht speelde daarna “Cuatro bosquejos Espanoles” en de Rhapsodie Francaise, beide werken werden prachtig intiem gespeeld.

Tijdens de pauze werd het podium omgebouwd om de ruim 50 muzikanten samen te smelten tot 1 groot orkest. Een samenstelling waar menig dirigent jaloers op zou zijn: 2 hoorns, 2 fagotten, 3 euphoniums, 6 saxofoons, 5 trompetten en een besbas. Geweldig! Het publiek genoot van de Zuid-Amerikaanse klanken met Pasedena, Rio de Janeiro, de prachtige saxofoonsolo in Adios Nonino, het swingende Latin ABC en de toegift Copacabana liet de zaal swingen.