Groot applaus voor de Canadese Invasie

Bij alle drie de uitvoeringen van van de Canadese Invasie was de zaal goed gevuld. De bulderende lach die geregeld door de zaal rolde en het applaus achteraf bewezen dat het de spelers van St. Matthias op 5, 12 en 13 april weer is gelukt is om een geslaagde voorstelling neer te zetten.

Het stuk van Carl Slotboom over de zwak sociale familie Bruinsma die visite krijgt van familie uit Canada , leende zich dan ook goed voor een avond luchtig vermaak. Het hilarische stuk waar herkenbare menselijke trekjes en imperfecties zodanig worden uitvergroot dat ze lachwekkend worden werd vervolgens ook heel geloofwaardig neergezet door onze acteurs.

Al direct bij het openen van het toneel schoot het publiek in de lach bij de aanblik van Bram van Leuveren die als Sjaak Bruinsma ongegeneerd met een pilsje op de bank ligt. Men had te doen met Els Versluys die als Truus niets in te brengen had en in de pauze vroeg men zich af of Peter Krikke die zoon Boris neerzette in het dagelijkse leven ook zo stotterde.

Terwijl de familie een oplossing probeert te vinden voor de financiële malaise, vallen de in haar eigen wereldje levende tante Eef met echtgenoot Frits binnen. Saskia Neuijen en Marcel Vooren zetten dit stel geloofwaardig neer. En daar blijft het niet bij.

Anne Schavemaker komt als buurvrouw Anja haar beklag doen, Chris Mackay komt als fotograaf Henk een kamer huren, maar zijn zus Tineke, gespeeld door Esther van Leeuwen is het daar niet mee eens. En dan is daar ook nog Mandy Oostdam die in de rol van Chantal de hoofden van de heren op hol bracht.

Het publiek genoot met volle teugen en mede daardoor, de spelers ook. Daar doen we het allemaal voor!