Koninklijk concert 30 maart groot succes

Het Trefpunt was tot de laatste stoel bezet zaterdagavond 30 maart. Harmonie St. Matthias sloot met een Koninklijk concert haar jubileumjaar af.

De muzikale avond werd geopend met The Royal fireworks van Händel. Mede dankzij de percussie-sectie die vorig jaar is uitgebreid, konden ook de pauken weer eens gebruikt worden; een fraaie aanvulling!

Tenor-saxofonist Armando van Arend werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 25 jarig jubileum bij St. Matthias: een bijzonder sympathieke muzikant, die we hopelijk nóg 25 jaar in onze gelederen houden: van harte gefeliciteerd nogmaals!

Na 2 werken eveneens van Händel volgde het reuze moeilijke El Camino Real van Alfred Reed (de koninklijke weg). Qua titel heel toepasselijk voor deze avond; de orkestleden hebben hard moeten studeren, maar het resultaat mocht er zijn. De toeschouwers genoten van de uitvoering.

Daarna was het de beurt aan het jeugdorkest; inmiddels bestaat dit orkest uit 9 jonge muzikanten en ook onder leiding van Patricia Kerkdijk. Zij speelden “from scratch”. Dat betekent letterlijk “vanaf het begin”, omdat sommige leden nog maar een half jaar meespelen in het jeugdorkest. Heel knap gedaan, we zijn hartstikke trots op jullie!

Fred van der Salm praatte de avond aan elkaar en vroeg in de pauze aandacht voor een collecte, waarvoor de jeugd zich ging inzetten; Stichting “de Vrolijkheid” zorgt dat kinderen in asielzoekerscentra na schooltijd kunnen deelnemen aan muziek, dans of toneellessen. In het kader van de afsluiting van ons 100ste jubileumjaar willen wij “trakteren” voor dit goede doel.

De leden van de harmonie hadden naast het instuderen van alle muziek ook nog taart gebakken, die in de pauze genuttigd kon worden.

Voor het goede doel werd gul gegeven: € 344,27 is er opgehaald en ook inmiddels overhandigd bij het COA in Katwijk op woensdag 3 april.

Ivan Tirion is namens het jeugdorkest samen met Meriam Beljon van het harmoniebestuur de cheque gaan overhandigen. Na de pauze was het repertoire geswitcht van klassiek naar muziek in een modern jasje van allerlei “koningen en koninginnen”. Zo kwamen de Queen van de jazz, Aretha Franklin, en de Queen of pop Madonna voorbij met resp. You made me feel en American Pie.

Bohemian Rhapsody van Queen was lastig omdat dit zo’n bekend nummer is, maar het werd fraai en goed op tempo vertolkt.

Geen reputatie om momenteel trots op te zijn is die van Michael Jackson. Echter… is hij wel dé King of Pop van deze tijd; daarom is besloten om tóch de medley van Michael Jackson te spelen als afsluiter.

Een mooie avond vol prachtige muziek, leuk om te spelen als muzikant en zeer de moeite waard voor het publiek, dat genoten heeft van deze avond. Fijn dat er zoveel donateurs en bezoekers het Trefpunt wisten te vinden!