Harmonie St. Matthias sluit seizoen af met klein buiten-optreden

Bij harmonie St. Matthias in Warmond heeft men niet stil gezeten na de lock-down vanwege de Corona-pandemie. Al snel werden er digitale repetities opgestart, aangevuld met speciale lesbrieven waarin verdieping in de muziek-theorie werd aangeboden. Een mooi initiatief van dirigent Patricia Kerkdijk.

Vanaf 22 juni kon er weer buiten gerepeteerd worden; de jeugd op het schoolplein van de Buitenplaats en de harmonie op het terrein van mevr. Heemskerk aan het Oosteinde. Heerlijk om weer samen muziek maken, al was het even wennen op 1,5 meter van elkaar.

Om het seizoen af te sluiten bedachten we om de stukken die samen met de jeugd waren ingestudeerd voor het Lenteconcert in april, te laten horen aan de ouders van de jeugdleden. Een mini-concert in de open lucht en zo geschiedde.

Maandag 20 juli zat er een orkest van 30 leden klaar op het grasveld keurig op 1,5 meter van elkaar; o.l.v. Patricia Kerkdijk klonk de Universal Band Collection (5 delen), Let it go (uit Frozen) en Queenspark Melody. Daarna was het tijd om Patricia te bedanken voor dit idee én haar extra inspanningen in Corona-tijd en mevr. Heemskerk voor de gastvrijheid en 6 maandagen onze repetities aanhoren. Na de overhandiging van bloemen en een attentie klonk de toegift “Leef” van Andre Hazes over de Warmondse velden!

De ouders en het vaste clubje toehoorders hebben genoten van dit bijzondere optreden. De jeugdleden zullen zich nu blijvend voegen in het harmonie-orkest. Een enorme aanwinst waar we heel erg trots op zijn. Ons orkest heeft nu een kopersectie van 4 trompetten, 3 trombones, 3 euphinia, een hoorn en 6 saxofoons. Hopelijk kunnen we in het nieuwe seizoen onze donateurs laten horen hoe dat klinkt!

We zijn nu druk in overleg of de repetities weer kunnen starten in het Trefpunt:

Maandag 31 augustus start alleen het jeugdorkest.

Maandag 7 september wil ook het harmonie-orkest aftrappen voor een nieuw seizoen.

MEER INFORMATIE VOLGT AAN ONZE LEDEN PER MAIL!!