Jeugd St. Matthias op stage bij grote orkest

Maandag 25 november werden zeven jeugdleden van harmonie St. Matthias uit Warmond hartelijk welkom geheten bij het “grote orkest”. Zij gaan de komende weken samen repeteren om op Kerstavond 24 december op te treden bij het pleintje bij de Pomp. Na de kerstvakantie wordt de gezamenlijke repetitiehelft voortgezet ter voorbereiding op het eerstvolgende concert op zondag 5 april 2020.

Deze jeugdleden in de leeftijd van 10-12 jaar staan te trappelen om toe te treden tot het harmonie-orkest van St. Matthias. Via de AMV-lessen begin 2016 zijn zij hun muzikale opleiding gestart. Hierna volgde les op een instrument en de start in het jeugdorkest. Daar leren ze samenspelen en luisteren naar elkaar en wordt het steeds een stapje moeilijker. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Patricia Kerkdijk, die ook het harmonie-orkest dirigeert. Nu zijn deze jeugdleden zover dat ze stage gaan lopen bij de harmonie; hoe fantastisch!

In één klap zijn we 4 saxofoons, 2 trompetten en 1 klarinet rijker en dat was al direct hoorbaar deze eerste avond.

Zo werkt harmonie St. Matthias aan een toekomstbestendig orkest! Dit jeugdplan was één van de speerpunten die voortkwamen uit het zgn “wereld-café”; een brainstorm-avond waar alle leden aan deelnamen en ideeën voor de komende 3 jaar werden bedacht………..en het werkt!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gezellig luisteren en meezingen op Kerstavond 24 december om 19 uur bij de Dorpsplein bij de Pomp.